Krofne po bakinom receptu.
Sastojci:
4dl mleka
1dl vode
1 kvasac
2 jaja
5 kašika ulja
5 kašika šećera
1 kašičica soli
brašna po potrebi (800-1000g)
ulje za prženje
Priprema:
Mleko i vodu zagrejati. U posudu staviti jaja, malo ih umutiti viljuškom, pa dodati ulje, šećer, so, mleko i vodu i izmešati. Kvasac pomešati sa malo brašna i umešati, pa postepeno dodavati ostatak brašna. Ja volim da mesim varjačom, testo bude mekše, a potrošim oko 850g brašna.
Bitno je dobro i dugo mesiti.
Ostaviti testo na toplom da nadođe, premesiti, pa ponovo ostaviti da nadođe.
Dobro pobrašniti radnu površinu, premesiti, pa razvaljati testo.
Čašom ili okruglom modlicom vaditi krugove.
Zagrejati ulje, prstom probušiti krofnice i pržiti u dubokom ulju.
Ulje ne treba da bude prevruće, krofnama ne treba dugo da budu gotove.
Нема коментара:
Постави коментар