уторак, 16. август 2016.

Bakine krofne


Recept i priprema krofni 














Krofne po bakinom receptu.

Sastojci:
4dl mleka
1dl vode
1 kvasac
2 jaja
5 kašika ulja
5 kašika šećera
1 kašičica soli
brašna po potrebi (800-1000g)
ulje za prženje



Priprema:
Mesenje testa za krofne
Mleko i vodu zagrejati. U posudu staviti jaja, malo ih umutiti viljuškom, pa dodati ulje, šećer, so, mleko i vodu i izmešati. Kvasac pomešati sa malo brašna i umešati, pa postepeno dodavati ostatak brašna. Ja volim da mesim varjačom, testo bude mekše, a potrošim oko 850g brašna.

Bitno je dobro i dugo mesiti.
Ostaviti testo na toplom da nadođe, premesiti, pa ponovo ostaviti da nadođe.
Razvijanje i secenje testa za krofneDobro pobrašniti radnu površinu, premesiti, pa razvaljati testo.


Čašom ili okruglom modlicom vaditi krugove.
Zagrejati ulje, prstom probušiti krofnice i pržiti u dubokom ulju.
Ulje ne treba da bude prevruće, krofnama ne treba dugo da budu gotove.

Przenje krofni u dubokom ulju



Нема коментара:

Постави коментар