среда, 1. мај 2019.

Toblerone





Sastojci:
75g margarina
100g čokolade za kuvanje
1 kašika meda
100g šećera
50ml Coca Cole
40g krupnije mlevenih lešnika
40g krupnije mlevenih badema
100g mlevenog keksa

Glazura:
100g bele čokolade za kuvanje
2 kašike ulja



Priprema:
Trouglasti kalup za Toblerone obložiti celofanom.

Margarin, čokoladu, med, šećer i Coca Colu zagrevati na umerenoj temperaturi, lagano mešajući varjačom, dok se sastojci ne sjedine i šećer ne otopi.


Sipati lešnike, bademe i keks i mešati dok se ne sjedini.


Sipati smesu u kalup obložen celofanom, malo po malo, kako bi se ispunio ceo kalup. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim staviti u frižider da se stegne.
Otopiti belu čokoladu sa uljem na pari. Premazati gornju stranu kolača u kalupu tankim slojem čokolade, pa vratiti u frižider da se čokolada stegne.
Izvaditi kolač iz kalupa i preliti ostatkom čokolade.


Kad se glazura stegne, seći na tanke kriške.
Ova mera je dovoljna za jedan kalup (dužine oko 35cm)


Recept sam našla ovde.




Нема коментара:

Постави коментар