недеља, 12. јул 2020.

Vanila-ananas torta



Sastojci:

1 veća konzerva ananasa u komadićima

Za kore:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašičice sirćeta
  • 3 kašike ulja
  • 3 ravne kašike brašna
  • 3 ravne kašičice praška za pecivo
  • 3 ravne kašike pudinga od vanile

Za fil:
  • pola litre mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 125g putera

Priprema:
Komadiće ananasa procediti, a sok ostaviti za fil.

Fil:
U soku od ananasa razmutiti 3 pudinga od vanile. Dobro izmešati, dok se ne razbiju sve grudvice. Mikserom penasto umutiti žumanca sa šećerom. Dodati razmućeni puding i sve zajedno umutiti.

Mleko staviti na šporet da prokuva, zatim sipati smesu sa žumancima i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu (ne stavljati u frižider).

Dok se hladi, napraviti kore.

Ohlađen fil premutiti mikserom. U drugoj posudi penasto umutiti 125g putera. Dodavati malo po malo fila i sve zajedno mutiti dok se ne sjedini.

Varjačom umešati kockice ananasa. Deo kockica se može ostaviti sa strane, za dekoraciju.



Kore:
Umititi 2 belanceta sa 2 kašike šećera u čvrst sneg. Dodati kašičicu sirćeta i kašiku ulja i mutiti dok se ne sjedini.

Varjačom umešati ravnu kašiku brašna, ravnu kašičicu praška za pecivo i ravnu kašiku pudinga od vanile.

Sipati u okrugli kalup prečnika 20cm i peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni.
Na ovaj načina ispeći ukupno tri kore.





Filovati tortu: kora-fil-kora-fil-kora-fil. Premazati šlagom i ukrasiti po želji.




Zaprati na Instagramu 😊👇





Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар