Sastojci:
Za koru:
6 jaja
8 kašika šećera
6 kašika tople vode
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaa
Za fil:
250ml biljne slatke pavlake
100g sirnog namaza
50g šećera u prahu
Za glazuru:
100ml slatke pavlake
100g čokolade
Priprema:
Kora: Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst sneg.
Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Dodati vodu, kakao i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mutiti dok se ne sjedini.
Lagano dodavati umućena belanca i pažljivo mešati varjačom. Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, i sipati smesu. Peći u rerni zagrejanom na 200 C, 10-15 minuta.
Vruću koru uviti u rolat, zajedno sa papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi.
Fil: Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati sirni namaz i šećer u prahu, i mutiti dok se ne sjedini.
Ohlađenu koru odmotati, premazati filom i uviti u rolat.
Glazura: Na pari zagrevati slatku pavlaku i čokoladu, dok se čokolada ne otopi. Premazati rolat.
Ostaviti u frižider da se stegne, pa seći na kriške i posluživati.
Recept sam našla ovde.
Нема коментара:
Постави коментар