Sastojci:
Za začin:
kašika cimeta
1,5 kašičica đumbira
pola kašičice mlevenog karanfilića
pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića
četvrtina kašičice mlevenog belog bibera
Za keks:
180g brašna
2 kašičice praška za pecivo
100g smeđeg šećera
2 kašičice začina za Špekulas
100g putera
2 kašike mleka
Priprema:
Začin: Pomešati sve sastojke, staviti u teglicu i dobro zatvoriti.
Keks: Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer i začin. Dodati puter sobne temperature i mleko. Zamesiti glatko testo. Umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider da se hladi, najmanje pola sata.
Testo rastanjiti oklagijom i seći željene oblike, ili ga utiskivati u kalupe za Špekulas keks. Ako se lepi, kalup posipati gustinom.
Slagati ih na pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180 C, petnaestak minuta.
Poslužiti uz čaj ili kafu.
Recept sam našla ovde.
Нема коментара:
Постави коментар