Sastojci:
125g putera ili margarina
100g smeđeg šećera
1 jaje
2 kašike meda
375g brašna
pola praška za pecivo
2 ravne kašičice đumbira u prahu
1 kašičica cimeta
Priprema:
Puter ili margarin penasto umutiti sa šećerom. Dodati jaje i med i nastaviti mućenje dok se ne sjediti.
Postepeno dodavati brašno, pomešano sa praškom za pecivo, cimetom i đumbirom i umesiti glatko testo. Umotati u foliju i ostaviti u frižideru, najmanje sat vremena.
Hladno testo razvaljati oklagijom, na debljinu oko 4 milimetra, modlama vaditi oblike i stavljati na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u rerni zagrejanoj na 180° C, 8 do 10 minuta. Ohladiti u ukrasiti po želji. Čuvati u zatvorenim limenim kutijama, na sobnoj temperaturi.
Recept sam našla ovde.
Нема коментара:
Постави коментар