Sastojci:
- 250g masti
- pola šolje šećera
- 1dl jogurta
- oko 500g brašna
- džem za filovanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Mikserom umutiti mast sa šećerom. Dodati jogurt i nastaviti mućenje.
Dodavati brašno, malo po malo i mesiti, tek toliko da se sjedini i dobije glatko testo.
Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljati na debljinu od nekoliko milimetara. Modlicom ili rakijskom čašicom vaditi oblike i redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Ukoliko testo postane previše mekano za rad, staviti ga na kratko u frižider.
Peći u rerni zagrejanoj na 150℃ oko 15 minuta. Voditi računa da ne porumene previše. Treba da ostanu svetle.
Ohlađene vanilice spajati džemom, dve po dve, a zatim ih uvaljati ili posuti šećerom u prahu.
Ovo je pola mere u odnosu na originalan recept koji se nalazi ovde. Od ove mere izašlo je oko 60 (gotovih) vanilica.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар