петак, 17. април 2020.

Vanilice




Sastojci:
  • 250g masti
  • pola šolje šećera
  • 1dl jogurta
  • oko 500g brašna
  • džem za filovanje
  • šećer u prahu za posipanje


Priprema:
Mikserom umutiti mast sa šećerom. Dodati jogurt i nastaviti mućenje.
Dodavati brašno, malo po malo i mesiti, tek toliko da se sjedini i dobije glatko testo.

Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljati na debljinu od nekoliko milimetara. Modlicom ili rakijskom čašicom vaditi oblike i redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Ukoliko testo postane previše mekano za rad, staviti ga na kratko u frižider.

Peći u rerni zagrejanoj na 150℃ oko 15 minuta. Voditi računa da ne porumene previše. Treba da ostanu svetle.


Ohlađene vanilice spajati džemom, dve po dve, a zatim ih uvaljati ili posuti šećerom u prahu.





Ovo je pola mere u odnosu na originalan recept koji se nalazi ovde. Od ove mere izašlo je oko 60 (gotovih) vanilica.



Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар