недеља, 19. април 2020.

Kuglof sa kandiranim voćem

Sastojci: 
  •  6 jaja
  • 150g šećera u prahu
  • 150ml ulja
  • 200ml mleka
  • 350g brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 100g kandiranog voća


Pripema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200℃ .
Veći kalup za kuglof namastiti i pobrašniti.

Mutiti 6 žumanaca sa šećerom u prahu dok ne postane penasto. Dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo i mutiti dok se ne sjedini.
Posebno umutiti  6 belanaca u čvrst sneg. Postepeno dodavati u smesu od žumanaca, lagano mešajući.
Dodati kandirano voće i umešati.

Smesu sipati u pripremljeni kalup i izravnati. Peći u zagrejanoj rerni, 40-50 minuta, u zavisnosti od rerne. Najbolje je proveriti nožem ili većom čačkalicom je li gotov - zabosti u testo i ako izađe čisto, gotov je - da se ne bi desilo da odgore porumeni a u sredini ostane nepečen.

Vruć kuglof izvaditi iz kalupa, staviti na poslužavnik, i po želji posuti šećerom u prahu.








Originalan recept se nalazi ovde.




Нема коментара:

Постави коментар