среда, 22. мај 2019.

Trouglovi sa medom i susamom




Sastojci:
100g susama
5 kašika meda
50g šećera u prahu
65g margarina
50g čokolade za kuvanje
100g mlevenog keksa
50g seckanih oraha


Priprema:
Susam prepeći u tiganju, bez dodavanja ulja, dok ne dobije zlatnu boju.
Na laganoj vatri istopiti med sa šećerom u prahu. Dodati iseckan margarin i čokoladu. Mešati dok se sve ne sjedini i istopi.
Skloniti sa vatre. Umešati orahe, susam i keks. Mešati dok se ne sjedini.
Kalup za toblerone obložiti providnom folijom i sipati vruću smesu, malo po malo, da se popuni ceo kalup.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa staviti u frižider.
Seći na kriške i posluživati.


Recept sam našla ovde.



Нема коментара:

Постави коментар