субота, 12. мај 2018.

Lešnik-karamel bajadera



Sastojci:
3 jaja
300g šećera
250g margarina
200g lešnik karamela
50g mlevenih lešnika
300g mlevenog keksa
100g čokolade

100g čokolade
2 kašike ulja


Priprema:
Karamele usitniti. Jaja i šećer umutiti viljuškom, pa zagrevati na umerenoj temperaturi dok se šećer ne istopi. Dodati karemele i mešati dok se ne istope. Dodati iseckan margarin i 100g čokolade. Mešati dok se ne dobije jednolična smesa. Skloniti sa šporeta i umešati mleveni keks i lešnike. Dobro izmešati, pa sipati u kalup obložen papirom za pečenje (15x30cm). Ravnomerno rasporediti i ostaviti da se stegne.
Na pari otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko smese. Kada se stegne staviti u frižider. Seći na štanglice i posluživati.


Recept sam našla ovde.


Нема коментара:

Постави коментар