недеља, 23. септембар 2018.

Švajcarske kocke



Sastojci:
2 jaja
200g šećera
80g čokolade
130g mlevenog keksa
35g mlevenih oraha

Glazura:
50g čokolade
1 kašika ulja

Priprema:
Viljuškom umutiti jaja sa šećerom i staviti da se kuva. Kad provri dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Skloniti sa vatre i dodati čokoladu, keks i mlevene orahe. Mešati dok se ne sjedini. Sipati u manji pleh (15x15cm) obložen papirom za pečenje, ravnomerno rasporediti i ostaviti da se ohladi. Izvaditi iz kalupa i iseći na kockice.

Priprema svajcarskih kocki

Glazura: Otopiti čokoladu sa uljem na pari. Svaku kockicu preliti sa malo glazure. Ostaviti da se stegne. Držati u frižideru do služenja.


Recept sam našla  ovde.




Нема коментара:

Постави коментар