Sastojci:
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaa
Preliv:
300g šećera
250ml vode
Fil:
litra mleka
16 kašika šećera
9 kašika brašna
5 kašika gustina
250g margarina
Glazura:
100g čokolade
2 kašike ulja
2 kašike mleka
Priprema:
Kora: Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodavati jedno po jednu žumance, neprestano muteći. Dodati brašno pomešano sa kakaom i pažljivo mešati dok se ne sjedini. Smesu izliti u pouljen i brašnom posut pravougaoni pleh. Peći u rerni zagrejanoj na 180° C.
Preliv: Pomešati šećer i vodu i staviti da provri. Pustiti da kuva nekoliko minuta, da se lagano ušpinuje. Ohladiti. Preliti preko ohlađene kore.
Fil: Brašno i gustin pomešati sa malo mleka, mešati dok ne nestanu sve grudvice. Ostatak mleka pomešati sa šećerom i zagrevati dok ne provri. Umešati smesu sa brašnom i gustinom i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin, zatim sjediniti sa ohlađenim filom. Mutiti mikserom dok smesa ne postane homogena. Premazati koru.
Glazura: Na pari otopiti čokoladu, ulje i mleko. Preliti preko kolača. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi. Seći na kocke, i posluživati hladno.
Recept sam našla ovde.
Нема коментара:
Постави коментар