понедељак, 22. јануар 2018.

Išleri




Sastojci:
Testo:
150g margarina
200g brašna
70g šećera
1 prašak za pecivo
1 žumance
2 štangle čokolade - otopiti i ostaviti da se ohladi, a da se ne stvrdne

Fil:
2 jaja
100g šećera
3 kafene kašičice brašna
1,5dl mleka
100g margarina

Glazura:
100g čokolade
malo margarina


Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti u frižider na pola sata-sat. Razvaljati testo, ne pretanko da ne bi pucalo, i seći okruglim kalupom. Peći na papiru za pečenje oko 15 minuta, na 180 C. Ostaviti na plehu da se ohlade.


 Fil:
Dobro umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno. Staviti mleko da prokuva, dodati smesu i mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne.


U ohlađeno dodati margarin sobne temperature i mutiti dok se ne sjedini.
Spajati dva po dva kolutića filom.


Otopiti na pari čokoladu sa margarinom, pa umakati jednu stranu išlera. Ukrasiti po želji.




Recept sam našla ovde.



Нема коментара:

Постави коментар