уторак, 16. мај 2017.

Bajadera


Sastojci:
400g šećera
10 kašika vode
150g margarina
150g mlevenog keksa
150g mlevenih oraha
50g šokolade

Glazura:50g čokolade
1 kašika ulja


Priprema:
Šećer i vodu kuvati na umerenoj temperaturi, dok ne počne da peni. Skloniti sa vatre i dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne istopi. Dodati keks i orahe. Izmešati pa podeliti masu  na dva dela. U jedan deo dodati 50g istopljene čokolade.


Ostaviti da se ohladi dovoljno da se može oblikovati rukama. Tacnu prekriti papirom  za pečenje i sipati smesu sa čokoladom. Rukama oblikovati u  kvadrat željene debljine. Ako se lepi, ruke premazati uljem.


Preko toga staviti svetliju smesu i ponoviti postupak. Ostaviti da se stegne.


Istopiti 50g čokolade sa kašikom ulja i preliti. Pre služenja seći na štanglice.


Recept sam našla ovde.




Нема коментара:

Постави коментар