Sastojci:
400g šećera
10 kašika vode
150g margarina
150g mlevenog keksa
150g mlevenih oraha
50g šokolade
Glazura:50g čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Šećer i vodu kuvati na umerenoj temperaturi, dok ne počne da peni. Skloniti sa vatre i dodati margarin iseckan na kockice i mešati dok se ne istopi. Dodati keks i orahe. Izmešati pa podeliti masu na dva dela. U jedan deo dodati 50g istopljene čokolade.
Ostaviti da se ohladi dovoljno da se može oblikovati rukama. Tacnu prekriti papirom za pečenje i sipati smesu sa čokoladom. Rukama oblikovati u kvadrat željene debljine. Ako se lepi, ruke premazati uljem.
Preko toga staviti svetliju smesu i ponoviti postupak. Ostaviti da se stegne.
Istopiti 50g čokolade sa kašikom ulja i preliti. Pre služenja seći na štanglice.
Recept sam našla ovde.
Нема коментара:
Постави коментар