Sastojci:
Kora:
4 jaja
120g šećera
40g čokolade
100g brašna
Fil:
1 jaje
1 puding od vanilije
100g šećera
3dl mleka
120g margarina
2 kašike ruma
Priprema:
Kora: Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodavati jedno po jedno žumance i nastavljati mutiti. Varjačom umešati izrendanu čokoladu i brašno. Peći na namašćenom i pobrašnjenom plehu, na 200 C oko 10 minuta. Pečenu koru što pre zarolati uz pomoć kuhinjske krpe i ostaviti da se ohladi.
Fil: Pomešati jaje, šećer i puding sa malo mleka, dobro izmešati da nema grudvica, pa zakuvati u ostatku mleka. Ohladiti. Dodati rum i izmućeni margarin i sve zajedno mutiti dok se ne sjedini.
Koru odrolati, premazati filom, pa zarolati.
Ukrasiti po želji, šlagom, čokoladom...
Recept sam našla ovde.
Нема коментара:
Постави коментар