понедељак, 20. фебруар 2017.

Gnezda sa čokoladnim filom


Sastojci:
80g pečenih lešnika
120g brašna
50g šećera
1/3 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
1 žumance
80g putera

50g crne čokolade
100g tamnog krema


Priprema:
30g lešnika odvojiti za ukrašavanje, a 50g samleti. Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, so i mlevene lešnike, dodati žumance i puter sobne temperature i umesiti prhko testo. Po potrebi dodati kašiku-dve vode. Testo umotati u foliju i ostaviti sat vremena na hladnije mesto. Oblikovati kuglice malo manje od oraha, blago pritisnuti dlanom i na sredini napraviti udubljenje.

 
Stavljati u male papirne korpice i stavljati na pleh. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C 10-15 minuta. Izvaditi iz rerne i ohladiti.


Otopiti čokoladu na pari, dodati krem i ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne dovoljno za punjenje špricem. Kolačiće ostaviti u korpicama u kojima su se pekli, pa ih puniti smesom. Na vrh staviti po lešnik.


Čuvati u zatvorenoj kutiji do posluživanja. Od ove količine se dobije tridesetak kolačića.

Recept sam našla ovde.



Нема коментара:

Постави коментар