понедељак, 19. децембар 2016.

Rum kasato




Sastojci:
300g krompira
300g mlevenog keksa
100g čokolade
100g margarina
200g šećera u prahu
1 kašika kakaa
2 kašike ruma

Za glazuru:
100g čokolade
malo ulja ili margarina


Skuvati krompir, ocediti i ispasirati. Dodati keks, šećer, rum, kakao, otopljen margarin i otopljenu čokoladu. Dobro izmešati rukom, dok se ne sjedini. Na tacni ili u kalupu formirati kolač.



Ostaviti da se stegne. Otopiti na pari čokoladu i ulje ili margarin i preliti preko kolača. Kada se ohladi seći na štanglice i služiti.

Od smese se mogu praviti u kuglice. Smesu ostaviti na kratko u frižideru, da se stegne, zatim rukama oblikovati kuglice i valjati ih u mleveni keks.





Recept sam našla ovde.

 

Нема коментара:

Постави коментар